Az Egészségkönyv menüpontra kattintva érhető el a 8. Osztályos biológia tananyagot feldolgozó tankönyv. A Okos Dobozhoz kapcsolódó digitális tanári modullal kiegészített tankönyv a www.adaptivoktatas.hu oldalról is érhető el. Az emberi test biológiáját, 8. osztályos biológia tananyagot és az ahhoz kapcsolódó egészségnevelési ismereteket dolgozza fel a Digitális Egészségkönyv. A tankönyv 150 információs diát, kiegészítő ábrákat, 900 digitális feladatot és 100 oktató videót tartalmaz

Tartalom típusok

Diák diákat, amelyek a biológia ismerteket dolgozzák fel szöveges és képi tartalmakkal – ezeket további magyarázó ábrák és fogalomtár támogatja.

Videók egészségnevelési témaköröket feldolgozó egyedi grafikával készült 2-3 perces animációk

Grafikus feladatok interaktív grafikus feladatokat, amelyek a diákon és az animációkon megtalálható ismereteket kérik számon, gyakoroltatják

Az „Egészségkönyv” két módon használható. A tankönyvet lapozgatok gombra kattintva a diákok a tartalomjegyzékből egyénileg választva érhetik el a kívánt tartalmakat.

A Tanárral tanulok gombra kattintva egy Digitális tanár segítségével sajátíthatják el a tananyagot.  A Digitális tanár a diákok egyéni tudásszintjéhez, eredményeihez illeszkedve ajánl tananyag elemeket, feladatokat vagy videókat a diákoknak.