A bűvész kártyái
A városba érkezett vándorcirkusz egyik legnagyobb attrakciója a bűvész, aki követhetetlen kártyatrükkjeivel szórakoztatja a közönséget. Lássuk, te vajon rájössz a kártyavetés változó szabályaira?
A főtéri csengettyűs
A főtéren szinte minden délután ül egy férfi, aki a fellógatott csengőin játszik egy dallamot. Egyik nap megkér, hogy állj be, és játssz vele: jegyezd meg a megütött csengők sorrendjét, és játszd le a dallamot!
A futár
Ha zsebpénzt szeretnél, dolgoznod kell egy kicsit – nem is jöhetne jobban a pizzériában meghirdetett nyári futárállás. Nem csak a szállításért fizetnek, de a megspórolt benzin után is. Szállítsd le a pizzákat a különböző címekre úgy, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot használd fel közben.
A paradicsom palánták
Nagypapa kiskertjében sajnos csak néhány paradicsompalánta élte túl a nagy vihart. Segíts neki bevetni a megüresedett ágyásokat, de úgy, hogy a megmaradt palántákra ne lépj rá.
Az amnéziás igazgató
Az igazgató egy bicikli baleset miatt amnéziás lett, és nem emlékszik az irodai széfjének kódjára. Nagy bajban van, mert mindjárt itt van az érettségi napja, ám a feladatsorok a zárt széfben vannak elrejtve. Segíts te is kitalálni a zárkombinációt!
Az esküvői fotózás
Egy esküvőn vagy a családoddal. A vőlegény bátyja megkér, hogy segíts a vacsora utáni vetítéshez gyorsan szétválogatni a fotós által készített képeket. Minden olyan képre szükség van, amin a hölgyek kalapban, az urak pedig nyakkendőben vannak.
Az újonc
Idén kerültél a suliba, és új gyerekként nehezen boldogulsz a sok ismeretlen arccal. Vajon felismered, hogy ki az, akit már láttál korábban? Azonosítsd a megadott időközönként felbukkanó gyerekeket!
Építész iroda
Nemrég felfedeztél egy szuper 3D-s tervezőprogramot, amivel komplett házakat lehet megtervezni. Mielőtt azonban nekilátnál az álomotthon kitalálásához, válogasd össze azokat az elemeket, melyekből a falak állnak majd.
Hány cicát etessünk
Az iskola szomszédságában sok kiscica született. Osztálytársaiddal segítesz az etetésükben, szinte minden nap visztek nekik valami finomságot. Becsüld meg, éppen hány kiscica várja az ebédjét!
Lomtalanítás
Lomtalanításkor megtaláltad a régi videojátékodat. Mielőtt végleg megválnál tőle, játszol rajta még egyet – szimplán nosztalgiából. A játékban számokat kell párosítani úgy, hogy a párosítás útvonala nem tartalmazhat kettőnél több elfordulást.
Nehezített számháború
A barátaiddal speciális számháborút játszotok. Nem elég, hogy leolvasod a fejükre írt számokat, mindezt növekvő sorrendben kell tenned. Igyekezz a lehető leggyorsabban sorba állítani őket.
Öcsi uzsonnája
Öcsi imádja a gyümölcsöket és zöldségeket. Mivel ezt anyu is tudja, mindig alaposan bevásárol a piacon. Segíts neki bepakolni Öcsi uzsonnáját! Keresd meg azokat a zöldségeket illetve gyümölcsöket, amit aznap éppen enni szeretne!
Versenyfutás a büféhez
Az osztálytársaddal mindketten imádjátok a muffint. Így a nagyszünetben szó szerint versenyt futtok az utolsó darabért. A versenyt nehezíti, hogy az éhségtől már úgy érzed, forog veled a világ! Ki ér oda előbb, elcsíped az utolsó muffint?
A szupermarket
A szupermarketben meghirdetett diákmunkára jelentkezel. A próba napodon változatos feladatokat kell ellátnod: tartsd fejben a leadott bevásárlás listákat és válogass gyümölcsöket súlyuk vagy éppen színük alapján!
A vonat makett
Barátaiddal terepasztalt építetek. Az asztal legfőbb eleme a vonatpálya, amit nagy gonddal raktok össze és állítotok be. A te feladatod, hogy a sínek váltóit úgy állítsd be, hogy minden vonat be tudjon gurulni a saját állomására.
Agyaggalamb-lövészet
A nyári táborban lehetőséged van kipróbálni az agyaggalamb-lövészetet, ami jelenleg olimpiai sportág olympic trap néven. Figyeld a pályát és lődd ki a sörétes puskáddal az égen szálló agyagkorongokat!
Diótöltelék
A nagyi kamrájában mindig van dió. A diós dobozok tartalmára kínosan ügyel, nehogy dió nélkül maradjon a konyha és ne tudjon zserbót sütni. Téged bíz meg azzal, hogy nyomon kövesd a dobozok tartalmát, de figyelj, mert miközben nagyapa folyamatosan tölti a dobozokat, a nagyi folyamatosan kivesz belőlük.
Szelektív hulladékgyűjtés
Az iskolába megérkeztek a szelektív kukák. Segíts te is a hulladék szétválogatásában: hova kerül a papír, a műanyag, az üveg és az organikus (szerves mint pl. almacsutka, krumplihéj) hulladék?
Zűrzavar a bajnokságon
Amikor megérkeztek a kosárlabda bajnokságra, észreveszitek, hogy a különböző csapatoknak összekeveredtek a táskái a közös öltözőben. A tornazsákokat a csíkjaik alapján lehet beazonosítani – segíts a válogatásban!
Villamos
Vajon felismered-e az emberek arcáról, hogy mit gondolnak, hogyan éreznek?