A bűvész kártyái
A városba érkezett vándorcirkusz egyik legnagyobb attrakciója a bűvész, aki követhetetlen kártyatrükkjeivel szórakoztatja a közönséget. Lássuk, te vajon rájössz a kártyavetés változó szabályaira?
A főtéri csengettyűs
A főtéren szinte minden délután ül egy férfi, aki a fellógatott csengőin játszik egy dallamot. Egyik nap megkér, hogy állj be, és játssz vele: jegyezd meg a megütött csengők sorrendjét, és játszd le a dallamot!
A futár
Ha zsebpénzt szeretnél, dolgoznod kell egy kicsit – nem is jöhetne jobban a pizzériában meghirdetett nyári futárállás. Nem csak a szállításért fizetnek, de a megspórolt benzin után is. Szállítsd le a pizzákat a különböző címekre úgy, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot használd fel közben.
A paradicsom palánták
Nagypapa kiskertjében sajnos csak néhány paradicsompalánta élte túl a nagy vihart. Segíts neki bevetni a megüresedett ágyásokat, de úgy, hogy a megmaradt palántákra ne lépj rá.
Az amnéziás igazgató
Az igazgató egy bicikli baleset miatt amnéziás lett, és nem emlékszik az irodai széfjének kódjára. Nagy bajban van, mert mindjárt itt van az érettségi napja, ám a feladatsorok a zárt széfben vannak elrejtve. Segíts te is kitalálni a zárkombinációt!
Az esküvői fotózás
Egy esküvőn vagy a családoddal. A vőlegény bátyja megkér, hogy segíts a vacsora utáni vetítéshez gyorsan szétválogatni a fotós által készített képeket. Minden olyan képre szükség van, amin a hölgyek kalapban, az urak pedig nyakkendőben vannak.
Az újonc
Idén kerültél a suliba, és új gyerekként nehezen boldogulsz a sok ismeretlen arccal. Vajon felismered, hogy ki az, akit már láttál korábban? Azonosítsd a megadott időközönként felbukkanó gyerekeket!
Építész iroda
Nemrég felfedeztél egy szuper 3D-s tervezőprogramot, amivel komplett házakat lehet megtervezni. Mielőtt azonban nekilátnál az álomotthon kitalálásához, válogasd össze azokat az elemeket, melyekből a falak állnak majd.
Hány cicát etessünk
Az iskola szomszédságában sok kiscica született. Osztálytársaiddal segítesz az etetésükben, szinte minden nap visztek nekik valami finomságot. Becsüld meg, éppen hány kiscica várja az ebédjét!
Lomtalanítás
Lomtalanításkor megtaláltad a régi videojátékodat. Mielőtt végleg megválnál tőle, játszol rajta még egyet – szimplán nosztalgiából. A játékban számokat kell párosítani úgy, hogy a párosítás útvonala nem tartalmazhat kettőnél több elfordulást.
Nehezített számháború
A barátaiddal speciális számháborút játszotok. Nem elég, hogy leolvasod a fejükre írt számokat, mindezt növekvő sorrendben kell tenned. Igyekezz a lehető leggyorsabban sorba állítani őket.
Öcsi uzsonnája
Öcsi imádja a gyümölcsöket és zöldségeket. Mivel ezt anyu is tudja, mindig alaposan bevásárol a piacon. Segíts neki bepakolni Öcsi uzsonnáját! Keresd meg azokat a zöldségeket illetve gyümölcsöket, amit aznap éppen enni szeretne!
Versenyfutás a büféhez
Az osztálytársaddal mindketten imádjátok a muffint. Így a nagyszünetben szó szerint versenyt futtok az utolsó darabért. A versenyt nehezíti, hogy az éhségtől már úgy érzed, forog veled a világ! Ki ér oda előbb, elcsíped az utolsó muffint?
A szupermarket
A szupermarketben meghirdetett diákmunkára jelentkezel. A próba napodon változatos feladatokat kell ellátnod: tartsd fejben a leadott bevásárlás listákat és válogass gyümölcsöket súlyuk vagy éppen színük alapján!
A vonat makett
Barátaiddal terepasztalt építetek. Az asztal legfőbb eleme a vonatpálya, amit nagy gonddal raktok össze és állítotok be. A te feladatod, hogy a sínek váltóit úgy állítsd be, hogy minden vonat be tudjon gurulni a saját állomására.
A zseni
A környékre új srác költözött – állítólag zseni. Minden helyi gyereket kihív egy fejszámolós matekversenyre, és sorra nyeri el kedvenc játékaikat. Ha legyőzöd, tiéd lehet minden eddig megnyert játéka. Lássuk, hogyan teljesítesz a gyakorló feladatokon!
Agyaggalamb-lövészet
A nyári táborban lehetőséged van kipróbálni az agyaggalamb-lövészetet, ami jelenleg olimpiai sportág olympic trap néven. Figyeld a pályát és lődd ki a sörétes puskáddal az égen szálló agyagkorongokat!
Áramszünet a menzán
A tegnap éjjeli áramszünet miatt a menzán lévő mikrohullámú sütők órái meghibásodtak, így kézzel kell őket leállítani. Segíts a konyhás néniknek kiadni a kért palacsintákat: válaszd a kért tölteléket és melegítsd a palacsintákat fogyasztható hőmérsékletűre!
Baj van a könyvtárban
Az iskolai könyvtár digitális szinonimaszótárában egy programhiba miatt összekeveredtek a különböző jelentésű szavak. Segíts a könyvtárosnak megtalálni a szinonimákat!
Balatoni akadálypálya
A Balaton parti strandon új akadálypálya épült, melynek lényege, hogy felfújt vízi játékokon ugrálva eljuss a startról a célba. Vigyázz, hogy ne ess a vízbe!
Bunker a fa tetején
A barátaiddal bunkert építettetek a fa tetejére. Mindenki összepakolta, hogy mit szeretne felvinni magával, ám a bunker teherbíró képessége véges. Dobáld ki a legnehezebbeket, hogy még ti is felférjetek a holmik mellé.
Diótöltelék
A nagyi kamrájában mindig van dió. A diós dobozok tartalmára kínosan ügyel, nehogy dió nélkül maradjon a konyha és ne tudjon zserbót sütni. Téged bíz meg azzal, hogy nyomon kövesd a dobozok tartalmát, de figyelj, mert miközben nagyapa folyamatosan tölti a dobozokat, a nagyi folyamatosan kivesz belőlük.
Időkapszula
Öt évvel ezelőtt a legjobb barátaiddal elástatok egy időkapszulát. Eljött az idő, hogy kinyissátok a kincseket rejtő ládikát, de sajnos senki sem emlékszik a zárkombinációra. Próbáld meg kitalálni a megfelelő színkódot!
Paintball
A suli paintball versenyt szervez minden évfolyamnak. Az előkészítéshez, a festékpatronok megtöltéséhez az egész osztály segítségére szükség van, ugyanis a festékszállító összekeverte a dobozok tetejét, amin a festék színe olvasható. Állj be te is a rendrakók közé!
Interaktív matekóra
A matektanár igyekszik izgalmasabbá tenni az órát, ezért a síkidomok gyakorlásához egy interaktív alkalmazással készült. A folyamatosan mozgó síkidomok között találd meg azt, amelyiket éppen kérdezik.
Sárkányeregetés
Ha igazán jó papírsárkányt szeretnél készíteni magadnak, érdemes kifigyelni, hogy a többiek sárkányai közül melyik száll a legjobban. A távcső segítségével most könnyen feljegyezheted a legjobb sárkányok színét, helyzetét és repülési irányát.
Szelektív hulladékgyűjtés
Az iskolába megérkeztek a szelektív kukák. Segíts te is a hulladék szétválogatásában: hova kerül a papír, a műanyag, az üveg és az organikus (szerves mint pl. almacsutka, krumplihéj) hulladék?
Tanszerválogatás
Ideje rendet rakni a tanszereid között. Dobáld ki azokat, amikre már nem lesz szükséged, minek foglalják a fiókban a helyet?
Zűrzavar a bajnokságon
Amikor megérkeztek a kosárlabda bajnokságra, észreveszitek, hogy a különböző csapatoknak összekeveredtek a táskái a közös öltözőben. A tornazsákokat a csíkjaik alapján lehet beazonosítani – segíts a válogatásban!
Villamos
Vajon felismered-e az emberek arcáról, hogy mit gondolnak, hogyan éreznek?
Ujjdob
Játszd vissza a ritmust a megfelelő ütemben!