maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png

Csapatjátékos vagy?

Műsorvezető: A labdarúgó világbajnokság idején milliók ülnek képernyők elé, vagy a stadionok lelátóira, egy utcai futóversenyre összegyűlt tömeg pedig lebéníthatja egy városrész közlekedését. Mind a csapat-, mind az egyéni teljesítmény lázba hoz sportolót és szurkolót egyaránt. De milyen kézzelfogható különbségek vannak az egyéni és csapatsportok között?

Egyéni sportok
A világ legnépszerűbb sportjai között számos egyéni sportágat találunk. Hazánkban a vívás, az úszás és a kajak-kenu a legnépszerűbb, ezekben vagyunk a legeredményesebbek.

Hogy miért jó az egyéni sport?
Azért, mert te döntöd el, mikor sportolsz. Néha kicsit unalmasnak tűnhet az egyedüllét, azonban így nem kell másokhoz alkalmazkodnod, és saját tempód szerint tudsz haladni a fejlődésben. Ha szereted a társaságot, az egyéni sportban sem kell lemondanod róla, hiszen futni, kerékpározni másokkal együtt is lehet.
Egyéni sportban csak önmagadat tudod edzés vagy verseny közben biztatni, ezért nagy elszántságra van szükség. Az eredmény, a sportsiker csak tőled függ, azonban a kudarcot is egyedül kell viselned.

Csapatsportok
A világ legnépszerűbb csapatsportja a labdarúgás és a kosárlabda, hazánkban pedig a vízilabda és a kézilabda. A versenyeken a nézők megtöltik a lelátókat, ilyenkor fantasztikus hangulatban szurkolhatnak kedvenc csapataiknak.
A sportsikerekhez azonban sok közös gyakorlás kell.Szükség van együttműködésre a csapattagok között, és arra is, hogy a játékosok időnként le tudjanak mondani a saját érdekeikről.
A csapat teljesítménye mindig sokkal több, mint az egyéni teljesítmények összessége: az számít, hogy együtt mire vagytok képesek. A közös élmények hatására gyakran életre szóló barátságok alakulnak ki a csapattagok között.

Műsorvezető: Nagyszerű, köszönjük!

Mindenkinek meg kell találnia azt, amelyik a legjobban illik a személyiségéhez. Nincs jó vagy rossz! Olyan sportot űzz, amelyet élvezel, és amely a legjobban illik az egyéni igényeidhez.

maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png