maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png

Edd magad szépre!

Mindenkinek más a szép, egy azonban biztos: az ápolt, egészséges bőr és haj hozzá tartozik a szépségről kialakított képhez. Ezt azonban nem csak krémekkel, kencékkel érheted el, az is számít, hogy mit és mennyit eszel.

A-VITAMIN
Fogyassz rendszeresen tengeri halakat, tejet, tojássárgáját, zöld, vörös és sárga színű zöldségeket, és nem kell aggódnod az A-vitamin hiánya okozta bőrproblémák miatt!
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, ez azt jelenti, hogy zsiradék nélkül a vitamin nem tudja megfelelően kifejteni a hatását. Ne aggódj, nem kell sok zsírt enned, de például a nyers salátádról ne hagyd le az olajos öntetet, vagy éppen szórd meg magvakkal!

C-VITAMIN
A kollagén egy rostos kötőszövet, amely többek közt a bőr, az izmok, a haj és a köröm felépítésében vesz részt, termelődéséhez pedig nélkülözhetetlen a C-vitamin. Különösen gazdag C-vitaminforrás többek között a zöldpaprika, a salátafélék, a brokkoli és a káposzta.
Ez a vitamin vízben oldódik, emiatt a szervezeted nem raktározza, minden nap pótolni kell a szükséges mennyiséget. Sütés, főzés hatására könnyen lebomlik, ezért érdemes a zöldségeket, gyümölcsöket nyersen vagy minél kíméletesebben elkészítve fogyasztanod.

B-VITAMINOK
A B-vitaminok is nagy szerepet játszanak bőröd épségének megőrzésében, nélkülük berepedezhet a szájzugod, elszíneződhet a bőröd.

VAS
Ha erős hajhullást észlelsz, annak egyik oka az lehet, hogy nem eszel elegendő vasban gazdag ételt, és emiatt vashiányos lehetsz. Fontos, hogy rendszeresen egyél különböző húsokat, halakat és időnként májat is, mivel az állati eredetű vas jobban hasznosul a szervezetedben, mint a növényi eredetű.

FEHÉRJE
A hajhullást, töredezést a nem megfelelő mennyiségű fehérjefogyasztás is okozhatja – például egy túl szigorú diéta, koplalás, böjt miatt. A húsok, a tej és a tejtermékek, a tojás, a hüvelyesek kiváló fehérjeforrások. Ráadásul ezen élelmiszerek cinktartalma sem elhanyagolható, ami szintén szükséges a haj felépítéséhez.

FOLYADÉK
Ne feledkezz meg az elegendő folyadékfogyasztásról sem! Víz nélkül a bőröd száraz, a szemed karikás lesz. Már pár nap után láthatod a változást, ha odafigyelsz a napi kb. 2-2,5 liter folyadék elfogyasztására.

Táplálkozz változatosan és vitamindúsan, és meglátod, a tested meghálálja majd az odafigyelést, ragyogni fogsz! "

maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png