maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png

Válás a családban

Előfordul, hogy a szüleid nem értenek valamiben egyet, és emiatt veszekednek, de attól még szeretik egymást.

Az is lehet azonban, hogy olyan konfliktusok vannak közöttük, és olyan régóta veszekednek már, hogy úgy döntenek, külön-külön könnyebben megtalálják a boldogságukat.

Tudnod kell, hogy a közöttük lévő feszültségekhez nincs közöd, és a válásuk sem a te hibád, nem rólad szól, hanem a kettejük kapcsolatáról. Bízz bennük, hogy felnőttként olyan döntést hoznak, ami a legjobb lesz mindenkinek. Vannak olyan családok, amelyek úgy tudnak tovább működni, ha a szülők külön élnek. Ha nehéz a családon belül a helyzet, szomorúnak láthatod a szüleidet, és ez téged is elszomoríthat. Tudd, hogy nem a te dolgod, hogy újra boldoggá tedd őket. Nehéz lehet nézni, hogy tanácstalanok, elkeseredettek, de a felnőtt problémákat, bármennyire is szeretnéd, nem tudod gyerekként megoldani.

Megeshet, hogy a szétválás közepette a szüleid nem szép dolgokat mondanak egymásról. Nem biztos, hogy ezeket mindig komolyan gondolják. Mondd el nekik, hogy milyen érzés neked ezt hallgatni. Ne próbálj közöttük állást foglalni, és kérd meg őket, hogy ezt ne is kérjék tőled!

A saját helyzetedet úgy könnyítheted meg, ha próbálod a megszokott módon tenni a dolgaidat. Előfordulhat, hogy a szüleid egy ideig annyira egymással vannak elfoglalva, hogy rád kevésbé tudnak odafigyelni, mint előtte.

A családtagok, a barátok mind-mind segíthetnek ilyenkor. Bátran kérj tőlük segítséget!

maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png