maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png

Ha nincs időd

Ha nincs időd, szakíts magadnak!

Számtalan alkalommal hallhatjuk, hogy nincs időm sportolni, vagy azt, hogy sokat kell tanulnom. Mindig lehet indokot találni, miért nem alkalmas az idő egy kis testmozgásra. Te ne a kifogásokat keresd, hanem találd meg a lehetőségeket!

Nincs erre időm!

A kamaszok számára ajánlott napi minimális mozgásmennyiség egy óra. Ha ennyi időt nem tudsz a mozgásra fordítani, akkor több részletben, különböző napszakokban is sportolhatsz. Például tömegközlekedés helyett tempósan gyalogolj egy-két megállónyit.
A tanórák közötti szüneteket is kihasználhatod, majd a tanítás végén is érdemes egy kis sportot beiktatni.
A testnevelésórát nem is említettük, máris közel egy órát mozogtál!

Már most fáradt vagyok, és még fáradtabb leszek, ha sportolok!

Kimerülten valóban nehéz elkezdeni a mozgást, de az iskolában általában csak az agyad fárad el, a tested még sok mindenre képes. Néhány perc mozgás után nemcsak a testi, de a szellemi felfrissülést is érezhetsz.

Tanulnom kell!

Ha megtervezed a heted, több mindenre jut majd időd. A hétvégére kerüljenek a hosszabb sportprogramok, hogy ez a néhány nap ne csak a kötelességekről szóljon!
Lepd meg a családodat egy közös kirándulás ötletével, vagy elmehettek például kerékpártúrára.

Felmerül a kérdés, melyik napszak a legideálisabb a mozgásra?

Erre a belső órád adja meg a választ. Van, aki a kora reggeli órákban szeret mozogni. Reggeli futással, úszással indítva a napot energikus leszel. Ha a reggelt választod, adj időt a szervezetednek az ébredésre.
Van, aki az esti órákban sportol. A szervezet nagy erőkifejtésre képes ebben az időszakban. A mozgástól felélénkülve azonban nehéz az elalvás és a nyugodt éjszakai pihenés.
A délutáni mozgás több szempontból is jó választás. Tanítás után segít a kikapcsolódásban, tanulás közben felélénkít.

Figyelj szervezeted jelzéseire, és tapasztald ki a számodra ideális napszakot.

maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png