maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png

GYIK

 

Kérdés

 

Megoldás

 

Milyen profillal lehet regisztrálni az oldalon

 

 

Az www.okosdoboz.hu oldalon diák, tanár és szülő profillal lehet regisztrálni

 

 

Milyen funkciók érhetőek el diák regisztráció után?

 

 

Diákok regisztrációja után a Személyes oldalon elérhetővé válnak az Ajánlott tartalmak, a Tudáspróba és a Dolgozatok. Itt találják meg a diákok a feladatokon kognitív játékokon és a dolgozatokon elért eredményeiket is. Belépés után a felhasználónévre kattintva tudnak a diákok kapcsolatot kezdeményezni szüleikkel és tanáraikkal.

 

 

Milyen funkciók érhetőek el tanári regisztráció után?

 

 

Tanári regisztráció után a személyes oldalon tudják a pedagógusok diákjaikat és csoportjaikat adminisztrálni, illetve itt tudnak dolgozatokat összeállítani és kiosztani. Itt tudják továbbá megtekinteni diákjaik feladatokon, dolgozatokon és tudáspróbákon elért eredményeit is.  A lista oldalra navigálva a feladatok címei/kártyái mellett található szürke csillagra kattintva tudnak feladatokat ajánlani diákjaiknak. A ’Módszertan’ menüben az oldal használatával és az Okos Doboz módszertani alkalmazásával kapcsolatos információkat találhatnak.

 

 

Milyen funkciók érhetőek el szülői regisztráció után?

 

 

Szülői regisztráció után a lista oldalra navigálva a feladatok címe/kártyája mellett található szürke csillagra kattintva tudnak a szülők feladatokat ajánlani gyermekiknek. Az ’Eredmények’ gombra kattintva tudják a szülők gyermekeik eredményeit megtekinteni.

 

 

Hogyan jelennek meg az ajánlások az oldalon?

 

 

Szülőként és tanárként belépés után a lista oldalra navigálva a feladatok címei/kártyái mellett található szürke csillagra kattintva lehet feladatot ajánlani. A diákoknak szintén a lista oldalon a feladatok mellett található kék csillag jelzi, hogy ajánlott feladat érkezett számukra.

 

 

Ki ajánlhat feladatot az oldalon?

 

 

Az Okos Dobozon a diákok számára szüleiktől és tanáraiktól érkezhet ajánlott feladat. A diákok Személyes oldalán az Ajánlások alatt további tíz ajánlott feladat található, melyet a rendszer ajánl a diákoknak korábbi eredményeik és tevékenységeik alapján.

 

 

Hogyan adminisztrálhatom kapcsolataim?

 

 

Az Okos Dobozon csak a diákok tudnak kapcsolatot kezdeményezni. Ezt a felhasználó nevükre kattintva megjelenő ’Kapcsolataim’ fülön tudják megtenni. Itt ki kell tölteni a szülői vagy tanár email címét, illetve annak státuszát.

 

 

Hol találom a Tudáspróbát?

 

 

Tudáspróbát a megújult Okos Dobozon a diákok Személyes oldaláról lehet elérni. Itt a megfelelő évfolyam és tantárgy kiválasztásával jelenik meg egy 10 elemből álló tudáspróba. A Tudáspróba modul a feladatok megoldása után a diákok eredményei alapján további gyakorlási lehetőséget biztosít.

 

 

Mit takar a dolgozatok funkció?

 

 

Tanári regisztráció után a ’Dolgozataim’ fül alatt lehet új dolgozatokat létrehozni, illetve a korábban elkészített dolgozatokat szerkeszteni, a kiosztott dolgozatokat nyomon követni. Dolgozatot a megfelelő paraméterek és tartalmi elemek kiválasztásával a pedagógusok állíthatnak össze és azokat kioszthatják diákjaiknak. A Diákok szintén személyes oldalukon találják meg a nekik kiosztott dolgozatokat. A megoldott dolgozatok eredményeit mind a tanárok mind pedig a diákok valós időben megtalálhatják eredményeik között.

 

 

Nem tudok belépni.

 

Belépésnél minden esetben a felhasználó nevet és a jelszót kell megadni. Ne az e-mail címet írd a felhasználó név helyére. A Maradjon bejelentkezve gombra kattintva lehet bejelentkezve maradni. Gyakori használatnál érdemes ezt az opciót választani.

 

 

Elfelejtettem/nem működik a felhasználónevem.

 

 

A felhasználó név nem módosítható és e-mail címmel sem helyettesíthető. Az info@okosdoboz.hu címen lehet emlékeztetőt kérni abban az esetben, ha elfelejtetted.

 

 

Elfelejtettem a jelszavam.

 

Az Elfelejtett jelszó módosítása gombra kattintva lehet új jelszót kérni. A kapott emlékeztető tartalmazza a felhasználónevet is, ezt is be kell írni a belépéskor.

 

Nem működik az oldal/nem jelenik meg a feladat.

 

Ebben az esetben érdemes először a böngészőt frissíteni, illetve a gyorsítótárat törölni. Az internet böngészőprogramok gyorsítótárai (cache) eltárolnak bizonyos információkat a meglátogatott weboldalakról, így az adott oldal a jövőben gyorsabban tud betöltődni. Ezt a gyorsítótárat böngésző típusok és verziók szerint különböző módokon lehet törölni.

Internet Explorer, Firefox, Chrome v10+: Nyomja meg a CTRL + F5 billentyűkombinációt.

Safari: Nyomja meg a CMD + R billentyűkombinációt.

 

 

Nem töltődik/lassan töltődik be az oldal.

 

Az otthon oktatás és a távmunka miatt elképzelhető, hogy átmenetileg lassul az internet. Érdemes pár perc múlva újra próbálkozni.

 

 

Nem értem a feladat utasítását.

 

Abban az esetben, ha nem egyértelmű egy-egy feladat utasítása olvassátok el el a Diákoknak vagy Tanároknak szóló leírást. Ez a feladat jobb felső sarkában található gombokon keresztül érhető el. Itt további segítséget kaptok a feladat megoldásához.

 

 

Visszajelzés küldése.

 

Az oldalon található visszajelzés gombra kattintva nem a tanároknak, hanem az Okos Doboznak tudtok üzenetet küldeni. Itt lehet jelezni az oldal használatával felmerülő bármilyen problémát.

 

maketusz_fekvo_banner.png
maketusz_fekvo_banner.png